Filmek - film 135mm 120mm

A fotófilm használatának varázsa

A fotófilm használatának varázsaUgyan a digitális technika korszakát éljük, azonban annak, aki szeretne egy kicsit jobban megismerkedni a fényképezés világával, érdemes visszatérnie a gyökerekhez is.  Érdekes dolog megismerni a régi technikákat, a komolyabban érdeklődők akár még a nagyítás és a fotóelőhívás tudományát is felfedezhetik.

Biztosan minden családban megvan még valahol a régi filmes fényképezőgép, így elég csak néhány tekercs fotófilmet venni, és már indulhat is a tanulás! Kísérletezhetünk akár több kép egy kockára fényképezésével, érdekes eredményeket érhetünk el vele. Érdemes ezen kívül az Ilford fekete-fehér fotófilmeket is kipróbálni, még a modern fényképezőgépekhez képest is el fogunk csodálkozni a csodás dinamikatartományon!

Aki szerencsés, könnyen akadhat otthon, vagy akár nagyszülőknél úgynevezett Pajtás gépre, ami pedig kiváló lehetőség arra, hogy kipróbálja a 6x6-os rollfilmet is. Ez a becslések szerint körülbelül 83 megapixeles felbontásnak felelne meg, ha digitális lenne.

Szívesen kísérletezne egy kicsit a régi, ám még mindig kiváló minőséget adó technikákkal? Nézzen körül nálunk, fotófilmek nagy választékával várjuk!

 

Az analóg fényképezéshez erre is szüksége lesz: filmnegatívok

Az analóg fényképezéshez erre is szüksége lesz: filmnegatívok

Az analóg fotózást még nem kell eltemetni, hiszen kiváló minőségű, gyönyörű fotókat lehet készíteni egy jó fényképezőgéppel. A fényképezőgépet nem lehet használni, ha nincs benne film, hiszen a filmnegatív az alapja az elkészülő fényképnek. A filmelőhívás során a filmnegatívból készül a végleges fotó, ezért ennek is szerepe van a kép minőségében. Ezért javasoljuk minden analóg fotózással foglalkozó profi, vagy amatőr fényképésznek, hogy kiemelt figyelmet fordítson a filmnegatív kiválasztására.

Ha Önnek sem mindegy, hogy mire fényképez, rendeljen termékeink közül megbízható és minőségi filmnegatívokat! Márkás, régóta használatos, folyamatosan fejlesztett filmnegatívokat forgalmazunk kedvező árakon. Fuji, Kodak, Professional roll, vagy pedig Ilford fekete-fehér filmnegatívokat is kínálunk eladásra, mindegyik márka termékeiből több típust is.

Amennyiben ilyen filmnegatívokat keres, lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeink egyikén!