Blog

Fontos tudnivalók a fotóvegyszerekről

2020.04.30 22:13
Fontos tudnivalók a fotóvegyszerekről

Manapság már szinte mindenhol csak a digitális fotózással találkozhatunk, ennek ellenére az analóg fotózás sem ment ki a divatból, sőt, a vintage divatnak köszönhetően egyre többen szeretnének fényképezni klasszikus formában is.

Manapság már szinte mindenhol csak a digitális fotózással találkozhatunk, ennek ellenére az analóg fotózás sem ment ki a divatból, sőt, a vintage divatnak köszönhetően egyre többen szeretnének fényképezni klasszikus formában is. Ebben az esetben nem csak a filmszalagról kell gondoskodni, hanem a fotóvegyszerek megvásárlásáról is, amik fontos szerepet töltenek be az analóg fényképezésben.

A fotóvegyszerek az analóg gépek használata során elkészített negatívok előhívásában és kezelésében játszanak szerepet. Mivel ezek speciális összetételű anyagok, fontos tisztában lenni a pontos kezelésükkel, emellett nem mindegy, hogy milyen körülmények között tárolják őket, ezért mielőtt fotóvegyszert vásárolna, mindenképp tájékozódjon! A nem rendeltetésszerű használat a fényképek nem megfelelő előhívásához, esetleges megsemmisülésükhöz is vezethet, a helytelen tárolás pedig a fotóvegyszerek állagromlását idézheti elő.

Ha fotóvegyszert vásárolna, vagy a segítségünket kérné, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!